Cum alegem un laptop?

Scriu acest subiect deoarece acum cateva saptamani mi-am cumparat un laptop si mi-a fost destul de greu ca sa aleg oferta cea mai buna de pe piata. Este foarte umportant sa cauti ceea ce vrei in cat mai multe locuri posibile caci preturile pot varia de la un magazin la altul (chiar reduceri). Toata lumea din ziua de azi i-si doreste un laptop din simplu motiv: MOBILITATE . Nui asa ca vrei sa ai acces la internet oriunde ai fi si sa asculti muzica sa vizionezi filme sau sa te joci cine stie ce joc . Ca la orice produs competitiv pe piata exista cateva firme importante care produc laptopuri Acer, Sony, Hp, Dell, Toshiba, Packard Bell, Apple, Samsung, Fujitsu Siemens, Compaq deci dupa cum vedeti oferta este foarte variata. Din cele mentionate mai sus eu personal am o parere foarte buna pentru Sony vaio, Dell ,Hp si Apple daca te tine buzunarul.
  Sa analizam pe rand principalele componente ale unui laptop:

1) ECRAN acesta variaza de la dimensiuni de 10 inch pana la cele mai comercializate de 15,6 ,15.7 ,16 inch eu personal am unul de 15,6 si este ok.  Trebuie sa te orientezi catre acele ecrane care deobicei au tehnologia LED care asigura un consum redus de energie al bateriei si o vizibilitate mai buna a ecranului datorita cristalelor lichide.

2). PROCESOR: Cele mai importante procesoare de la noi de pe piata sunt AMD si INTEL deobicei primul find mai bun pentru jocuri si cel de-al doilea pentru aplicatii software, asta este o parere personala. Este de preferat sa optati pentru un procesor cu mai multe nuclee (quadcore, dualcore) cu cat procesorul are mai multe nuclee cu atat este mai performan de exemplu amd are un procesor nou cu 12 nuclee iar intel cu abia 6 dar potrivit specialistilor intel ar fi mai bun.

3). MEMORIA RAM: pentru ca aplicatiile sa functioneze bine trebuie sa aveti cel putin 1Gb de RAM acesta este minimul cu cat este mai mare cu ata mai bine ruleaza aplicatiile.

4.) AUTONOMIA BATERIEI: Poate cea mai importanta caracteristica care face posibila mobilitatea. De obicei majoritatea laptopurilor ofera o autonomie de 2-3h in functie de modul de folosinta. Este bine sa intrebati cate celule are bateria de exempu una cu 6 celule este cam standard 2-3h iar una cu 9 celule este mai durabila 3,5-4,5h depinde de setarile ecranului si al pc.

5.) Hard disk este componenta care inmagazineaza informatiile adica filme jocuri muzica tot si este bine sa fie cat mai mare deoarece este inutil sa cari cd cu jocuri dupa tine , un joc avand intre 1Gb si pana la 20Gb sau chiar mai mult depinde de joc. Deobicei sunt pe piata  harduri intre 250 si 700 GB.

6.) UN DVD-ROM care are functia de citire si scriere a unor cd-uri sau dvd-uri acesta trebuie sa citeasca la viteza de cel putin 48x si sa scrie la 12x max ,de obicei le scriem la o viteaza cat mai mica pentru a putea fi citite usor far erorii.

7) CONEXIUNI FARA FIR asa numitul wireless reprezinta modul de transmitere a informatilor fara cablu prin infrared , bluetooth sau nerwork wireless ( retele fara fir). De exemplu mergi intr-o cafenea sau parc deschizi laptopul activezi wireless-ul si esti conectat la internet cat ai zice peste, fara bani, fara cabluri prin casa ,fara abonamente, totul gratis.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

0 Response to "Cum alegem un laptop?"

Publicar un comentario